K. Achel V.V.
één grote familie!

K. Achel VV B - K. Lutlommel VV 6-2

Voor haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontving Achel B vanmiddag  Lutlommel VV, dat reeds enkele weken geleden met een straatlengte voorsprong de titel mocht vieren.  Indien de bezoekers, voor deze wedstrijd tegen één van de staartploegen, een rustige walk-over in gedachten hebben gehad, dan kwam het alleszins bedrogen uit. Al na 7 minuten stuurde Stijn Deckers Kevin Hermsen op doel af en die plaatste de bal netjes tussen de benen van doelman Maes tegen de netten (7’ 1-0). Enkele minuten later mocht Lutlommel al gelijkmaken vanop de strafschopstip na een lichte duwfout van Mathijs Hendriks (14’ 1-1). Maar de thuisploeg had er zin in en na een mooie rush van Fons Van Den Broek op de rechterflank volgde een gemeten voorzet die aan de 2de paal door Kevin Hermsen tegen de netten werd geprikt (20’  2-1). Lutlommel reageerde met een hoge bal die doelman Seppe Noels onvoldoende kon pareren waardoor Vanpol  van dichtbij kon binnenknikken (28’ 2-2). Maar het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor Oscar Lauwers, die na een vrije trap en een moeilijke balcontrole toch nog zeeën van tijd kreeg om zijn hoek uit te kiezen (36’ 3-2).
De 2de helft werd algauw éénrichtingsverkeer waarin de bezoekers nooit een vuist konden maken en zelden aan het Achels doel geraakten. Op het uur kreeg ook groen-wit een strafschop  na ongelukkige hands bij een bezoekende verdediger. Kapitein Christof Kauffmann klaarde de klus en zette zijn ploeg op een dubbele voorsprong (61’ 4-2). Kevin Hermsen miste enkele opgelegde kansen maar kopte aan de 2de paal wel een heerlijke corner van Jordi Cox binnen (67’ 5-2). Zes minuten voor het einde troefde tenslotte Stijn Deckers zijn tegenstander af en knalde met een droge schuiver de eindstand op het scorebord (84’ 6-2).
Knappe en attractieve wedstrijd van de mannen van afscheidnemend trainer Jef Henckens en voor veel Achelse spelers jammer genoeg tevens hun (hopelijk voorlopig) laatste wedstrijd op de Siggert.
Doelpunten:
7’     1-0  Kevin Hermsen
14’   1-1 N. Vanpol
20’   2-1 Kevin Hermsen
28’   2-2  N. Vanpol
36’  3-2   Oscar Lauwers
61’  4-2  Christof Kaufman
67’  5-2  Kevin Hermsen
84’  6-2  Stijn Deckers

Ploegopstelling Achel VV:
Seppe Noels , Ulas Arslanoglu, Oscar Lauwers, Fons Van Den Broek (82’ Bert Van Den Dungen) , Kevin Hermsen, Stijn Deckers, Jordi Cox (69’ Michiel Umans), Christof Kauffmann, Wouter Claes, Raf Theunissen (76’ Seppe Joosten), Mathijs Hendriks
Eveneens vanmiddag gespeeld om (1ste  prov. ) : KVK Beringen -  K. Achel VV A   2-1