K. Achel VV A – Bregel Sport 5-1

Van meet af aan trok groen-wit richting het bezoekend doel waar een technisch vaardig Bregel hen opwachtte. Het leverde in de aanvangsfase geen grote kansen op voor de thuisploeg en  het was bovendien opletten voor de speldenprikken van de bezoekers waar vooral de dribbelvaardige Belfaqir een gesel voor de Achelse verdediging bleek. Warson mocht van dichtbij aanleggen maar een attente Ian Wouters verwerkte in hoekschop (19’). Maar groen-wit werd gevaarlijker met o.a. een loeier van de opgerukte Jasper Vandebroek op de vuisten van de Bregelse doelman (21’). En nauwelijks enkele minuten later werd op hoekschop een overhoekse kopbal van Nick Pinxten nog net op de lijn gekeerd (23’). Een doelpunt hing in de lucht maar het waren de bezoekers die als eersten mochten juichen toen Belfaqir een verre voorzet voorbij een kansloze Achelse doelman kopte (31’). Een koude douche maar groen-wit was niet aangeslagen en zette Bregel  zwaar onder druk. Aanval op rechts, gevolgd door een voorzet, slim overstapje van Axel Maes en Ivan Rosario als eerste op de bal om binnen te trappen (43’ 1-1). Op slag van rust bereikte Andy Peeters Axel Maes die in de grote rechthoek foutief onderuit werd gehaald. Strafschop én rood voor bezoeker Peustjens. Een trefzekere Jasper Vandebroek zette zijn ploeg vanop de strafschopstip op voorsprong (45’ 2-1). Zo zette de thuisploeg nog voor de pauze orde op zaken en tevens een mokerslag voor de bezoekers die ze niet meer te boven zouden komen. De 2de helft werd dan ook éénrichtingsverkeer met nog 3  Achelse doelpunten. Balrecuperatie van Ivan Rosario die op rechts de vrijstaande Florin Theuwis vindt, gevolgd door een strakke lage voorzet in de voeten van een koelbloedige Andy Peeters, die eerst zijn tegenstrever uitkapt en dan laag in de hoek binnentrapt (52’ 3-1). Nick PInxten tekende twintig minuten voor tijd voor een absolute wereldgoal toen hij een voorzet in de grote rechthoek met een achterwaartse omhaal pardoes in de winkelhaak trapte (70’  4-1). En ook Lars Gevers deed zijn duit in het zakje. Na balrecuperatie kreeg hij een zee van tijd om aan te leggen en trapte het 5de Achels doelpunt laag voorbij een grabbelende doelman Gilis (86’ 5-1)

Doelpunten:
31’ 0-1 Belfaqir
43’ 1-1 Ivan Rosario
45’  2-1 Jasper Vandebroek
52’  3-1 Andy Peeters
70’  4-1  Nick Pinxten
86’  5-1 Lars Gevers

Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens, Jarrit Agten (78’ Maxim Schouteden), Niels Vanhelden (65’ Lars Gevers), Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Axel Maes (65’ Jasper Vandersanden), Andy Peeters (78’ Milan Vossen) , Florin Theuwis, Ivan Rosario , Nick Pinxten
Eveneens vanavond gespeeld (3de prov. B) :  Sporting Wijchmaal - K. Achel VV B    4-4