K. Achel VV A - KFC Helson-Helchteren A 3-0

K. Achel VV A - KFC Helson-Helchteren A 3-0


Er zullen vooraf zeker onderling wel wat handjes geschud zijn. Jarrit Agten (helaas geblesseerd) en Karel Engelen kwamen  over van Helson-Helchteren ; Helson-trainer Jan Van Hout leidde 2 seizoenen geleden Achel VV naar de titel in 1ste provinciale en verliet vorig seizoen al na enkele maanden groen-wit evenals spits Ivo Moerenhout die vanavond opnieuw te gast was op de Siggert. Ook Helson-speler Ben Lenaerts heeft overigens een Achels verleden als speler-trainer….
Na de karige 1 op 6 van de voorbije twee uitwedstrijden ging groen-wit vanavond op zoek naar een 2de overwinning van het seizoen. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren en elkaar in evenwicht hielden. Toch zou de thuisploeg op voorsprong komen. Andy Peeters heroverde de bal op het middenveld en stuurde meteen Florin Theuwis diep, die knap voorbij zijn belager slalomde en de bal voorbij een kansloze Mombaerts in doel duwde (19’ 1-0). Helson-Helchteren probeerde terug te slaan, drukte Achel terug maar kwam niet verder dan een reeks hoekschoppen. 
Al vroeg in de 2de helft schudde Andy Peeters de tribune wakker met een verre trap vanop de middencirkel over de bezoekende doelman maar helaas ook naast doel (48’). Aan de overzijde werd een wenkende kans voor Ivo Moerenhout nog op het nippertje afgeblokt (50’). De bezoekende druk werd opgevoerd en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te vrijwaren. Onder impuls van een uitstekend centraal duo Vandebroek-Pinxten werden echter nauwelijks echte kansen weggegeven, al was een gelijkmaker op dat moment voor de bezoekers zeker verdiend geweest. Groen-wit kon pas een kwartier voor tijd serieus tegenprikken. Ivan Rosario werd door Niels Vandebroek alleen voor doel gezet, maar de bezoekende doelman voorkwam een dubbele voorsprong. Vijf minuten later mocht Helsonspeler Van Geneugden een vrije trap nemen op de backlijn maar doelman Ian Wouters toonde zijn klasse en duwde de krulbal met een mooie zweefduik in hoekschop (80’). Toch trok de thuisploeg het laken nog naar zich toe. De ingevallen Max Spreuwers vond op rechts de vrijstaande Ivan Rosario en diens strakke lage voorzet werd aan de 2de paal door de inlopende Axel Maes hoog tegen de touwen gewerkt (85’ 2-0).  Net voor tijd bekroonde Axel Maes zijn goede invalbeurt met een 2de doelpunt toen een vrije trap terug voor doel werd gekopt en hij van dichtbij mocht binnentrappen (89’ 3-0).  Een overdreven eindscore voor een sterk Helson-Helchteren maar opnieuw een knappe teamoverwinning voor groen-wit dat diep moest gaan om de drie punten op de Siggert te houden.
Doelpunten:
19’ 1-0 Floris Theuwis
85’ 2-0 Axel Maes
88’ 3-0 Axel Maes
Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens, Lars Gevers (70’ Karel Engelen), Niels Vanhelden, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten, Florin Theuwis (60’ Axel Maes), Ivan Paulino Rosario, Maxim Schouteden (70’ Max Spreuwers), Andy Peeters (89’ Stijn Deckers)
Wordt morgen gespeeld om 15u00 : SLW Maaseik - K. Achel VV B
Wedstrijden komend weekend:
-zondag 1 oktober om 15u00 :  Torpedo Hasselt A – K. Achel VV A
-zaterdag 30 september om 19u30:  K. Achel VV B – VK Gestel
K. Achel VV A - KFC Helson-Helchteren A     3-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS