K. Achel VV A – FC Herk-De-Stad A 2-0

K. Achel VV A – FC Herk-De-Stad A 2-0

De wedstrijd tegen Herk werd voorafgegaan door de jaarlijkse (jeugd)ploegenvoorstelling en bijgevolg was er aardig wat belangstelling rond het terrein te bespeuren. Onder impuls van een bedrijvige Andy Peeters nam de thuisploeg geleidelijk aan het heft in handen. Niels Vanhelden werd in verdachte omstandigheden neergehaald in het strafschopgebied op het moment dat hij een wenkende kans wou omzetten (21’), Andy Peeters nam een bal vol op de slof die helaas net boven de kruising verdween (24’) en Ivan Rosario profiteerde ei zo na van balverlies bij de Herkse doelman maar trapte nipt naast.  Een Achels doelpunt hing in de lucht maar groen-wit moest wachten tot vlak voor de pauze. Ivan Rosario zette zich door op links en zijn voorzet werd door Niels Vanhelden, vandaag zowel offensief als defensief een puike wedstrijd, tegen de paal geduwd. Maxim Schouteden trapte de rebound binnen en zorgde zo voor een verdiende voorsprong bij rust (42’ 1-0). De bezoekers konden slechts één keer dreigen via een kopbal van Gilissen over doel.
Groen-wit kwam gedreven uit de kleedkamer met goede pogingen van Axel Maes en Andy Peeters.  Maar na een kwartier herstelde Herk het evenwicht. De thuisploeg kwam enkele keren goed weg en het was alle hens aan dek voor de Achelse verdediging op de hoge ballen die de bezoekers voor doel gooiden. Uitgespeelde kansen leverde de Herkse druk echter niet op. Twintig minuten tijd recupereerde Axel Maes de bal op de achterlijn en legde terug op Andy Peeters die net naast knalde (69’). Het nagelbijtend wachten op het verlossend doelpunt duurde tot de 88’  toen Lars Gevers met een slim balletje Karel Engelen vrijspeelde op links en Karel met rechts de bal heerlijk in de verste hoek krulde (88’ 2-0).
Groen-wit pakt uit met 9 op 9,  een derde clean sheet op rij en dat levert alvast voor minstens één dag de koppositie op in 1ste provinciale.
Doelpunten:
42’  1-0  Maxim Schouteden
88’  2-0  Karel Engelen
Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens, Max Spreuwers (65’ Lars Gevers), Niels Vanhelden, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten, Axel Maes (80’ Stijn Deckers), Ivan Paulino Rosario, Maxim Schouteden (69’ Florin Theuwis), Andy Peeters (80’ Karel Engelen)
Wordt morgen gespeeld om 15u00 : Excelsior Hamont - K. Achel VV B
Wedstrijden komend weekend:
-zondag 15 oktober om 15u00 :  E.Mechelen a.d.Maas A – K. Achel VV A
-zaterdag 14 september om 19u30:  K. Achel VV B – K.Bocholter VV B


K. Achel VV A – FC Herk-De-Stad A   2-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS