K. Achel VV A – E. Mechelen a/d Maas A 1-0

K. Achel VV A – E. Mechelen a/d Maas A 1-0

Groen-wit mocht vorige week de heenronde afsluiten als herfstkampioen maar ontving vanavond al de eerste tegenstander van de terugronde. Met E. Maasmechelen bovendien al meteen een tegenstander waar groen-wit twee maanden geleden tegen een forse nederlaag opliep, er stond dus nog een rekening open…
Zoals te verwachten trachtte Maasmechelen de thuisploeg met een laag blok op te vangen. Gaandeweg nam groen-wit het commando in handen en kwamen er barstjes in de bezoekende afweer. Jasper Vandersanden legde met het hoofd af op Axel Maes maar diens schot was te zwak (10’). Jasper trapte een voorzet in één tijd op doelman Broeckx en Nick Pinxten kopte bijna de daaropvolgende hoekschop binnen (24’). Een Achels doelpunt hing in de lucht maar toch was het wachten op Jasper Vandebroek die 5 minuten voor de pauze centraal oprukte en op links de vrijstaande Axel Maes vond. Zijn voorzet belandde in de voeten van Andy Peeters die vanop de backlijn de bal klaarlegde en onhoudbaar tegen de touwen dreunde (40’ 1-0).
Een ander Maasmechelen na de rust dat op zoek moest naar de gelijkmaker. Er volgde meteen een waarschuwing voor groen-wit wanneer De Luca net niet bij een voorzet van Kiala kon (47’). Maar aan de overzijde belandde een flipperkastactie in de voeten van Niels Vanhelden wiens poging nog net van de doellijn gekeerd werd (53’). Ivan Rosario wurmde zich even later door de bezoekende verdediging maar besloot op de doelman (61’). Een 2de doelpunt hing in de lucht maar het wedstrijdbeeld  veranderde wanneer Niels Vanhelden na een lichte overtreding de bal enkele meters wegtikte en door de scheidsrechter met een (wel erg overdreven) 2de gele kaart bestraft werd. 
Groen-wit moest nog een half uur met zijn tienen verder maar zette voor het resterende half uur een sterk verdedigend blok neer en trainer Vandewalle gooide zijn sterke bank in de strijd. De beste kansen waren uiteindelijk nog voor de thuisploeg. Een goed ingevallen Florin Theuwis stuurde Max Spreuwers diep maar zijn voorzet was net iets te ver. Even later gooide Florin Theuwis de bal voor doel waar een glijdende Axel Maes op een haar de bal de bal miste.  Maasmechelen slaagde er niet in om uitgespeelde kansen te creëren en de thuisoverwinning kwam niet meer in gevaar. Groen-wit zet de terugronde alvast in met een verdiende driepunter. Op naar 2024!
Doelpunten:
40’  1-0  Andy Peeters
Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens (50’ Maxim Schouteden), Jarrit Agten, Niels Vanhelden, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten, Axel Maes, Ivan Paulino Rosario (85’ Florin Theuwis) , Andy Peeters (85’ Max Spreuwers) , Jasper Vandersanden (71’ Lars Gevers)
Wordt morgen om 14u30 gespeeld (3de prov. B) :  VK Gestel - K. Achel VV B   
Volgende wedstrijden:
-zaterdag 13 januari om 19u30 (3de prov.B):  Achel VV B – Kaulille FC
-zondag 14 januari om 14u30 (1ste prov.) :  Nevok Gruitrode – Achel VV A
K. Achel VV A –  E. Mechelen a/d Maas A    1-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS