K. Achel VV A – FC Alken A : 0-1

Groen-wit miste vanavond creativiteit (en ook wel wat meeval) om de punten op de Siggert te houden. De goede bedoelingen van de thuisploeg strandden op de Alkense muur ; de bezoekers daarentegen hadden voldoende aan een halve kans net na de koffie om de volle buit mee te nemen…
Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Jean Black had een mooie actie in petto op de linkerflank en zijn voorzet werd door Ivan Rosario tegen de paal gewerkt. Enkele knappe afstandsschoten van Stijn Deckers konden de Alkense doelman niet verontrusten. De bezoekers raakten slechts zelden aan de overkant maar één keer kwam groen-wit goed weg toen een vrijschop via de binnenkant van de paal terug het veld in rolde (15’). De beste kans voor de thuisploeg kwam er op het half uur toen Ivo Moerenhout na een knappe dribbel alleen voor doelman Dingenen verscheen maar Ivo knalde de kans over het doel. De thuisploeg bleef aandringen met o.a. een vrije trap van Jasper Vandebroek die via vermeend handspel van een Alkense speler nog een hoekschop opleverde maar helaas geen strafschop.
Het zwakke begin van de 2de helft werd door groen-wit cash betaald. De steriele druk van de bezoekers leek geen gevaar op te leveren maar een afvallende bal werd door kapitein Stas door een bos van spelers tegen de touwen getrapt (51’ 0-1). Trainer Vanhout voerde enkele wissels door en Achel VV trachtte de forcing te voeren terwijl Alken diep terugzakte op eigen helft. Behalve heel veel veldoverwicht en goede bedoelingen leverde dit helaas te weinig kansen op. In de slotminuten was er nog een kopbal van de ingevallen Lars Gevers (net naast) maar ook een vrije trap van Jasper Vandebroek op de rand van het strafschopgebied leverde niet de verdiende gelijkmaker op….