K. Achel VV B – KVV HO Molenbeersel 1-1

K. Achel VV B – KVV HO Molenbeersel 1-1


Wat zich op papier aankondigde als een gemakkelijke opdracht, werd in realiteit een aartsmoeilijke opdracht waarin Achel VV B alle zeilen diende bij te zetten om alsnog één puntje thuis te houden. De inzet was nochtans voorbeeldig maar het ontbrak vandaag aan creativiteit om het stugge bezoekende blok te ontwrichten. Groen-wit diende uiteindelijk genoegen te nemen met een gelijkspel na een onverwachte achterstand kort na de pauze.
Het voortdurende veldoverwicht van de thuisploeg leverde nauwelijks uitgespeelde kansen op. Enkele afstandschoten van o.a. Michiel Umans, een kopbal van Yento Hendriks en een dozijn hoekschoppen brachten ook niet de verdiende voorsprong. Het duurde een half uur vooraleer de bezoekers hun neus aan het venster staken maar Pieter Bloemen blokte de kans nog tijdig af in hoekschop.
Al snel na de pauze een opdoffer voor de thuisploeg : doelman Follon loste een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal en bezoeker Vanderstraten was er als de kippen bij om zijn ploeg op voorsprong te zetten (50’ 0-1). Groen-wit stroopte de mouwen verder op en drukte de bezoekers terug op het doel. De opzwepende coaching van de bezoekende trainer zorgde er voor dat de wedstrijd ontaardde in een soort gevechtsvoetbal waarin ook de scheidsrechter geregeld het noorden verloor.  Joey Soers zette zich door op de linkerflank (73’) en legde terug op Sander Happé maar doelman Bodson had een miraculeuze redding in petto. Ook Bert Van Den Dungen stuitte in de rebound op de bezoekende doelman.  Aan de overzijde kwam de thuisploeg goed weg toen Vanderstraten de lat trof maar ook Yento Hendriks zag amper een minuutje later zijn doelpoging op de lat stranden.  Vijf minuten voor het einde kreeg groen-wit toch een klein beetje loon naar werken : Boris Coppens plukte knap een lange bal uit de lucht, snelde langs de linkerflank en zijn lage schuiver werd door bezoekend verdediger Janssen in eigen doel gewerkt (86’ 1-1). Groen-wit verloor in het wedstrijdeinde ook nog Bert Van Den Dungen met  een 2de gele kaart en ook het slotoffensief leverde helaas niets meer op.
Doelpunten:
50’  0-1 Vanderstraten
86’  1-1 Janssen (own)
Opstelling Achel VV:
Sam Follon, Joey Soers, Christof Kauffmann, Thomas Gythiel (74’ Tom Nijhuis), Bert Van Den Dungen, Raf Theunissen, Pieter Bloemen, Yento Hendriks, Michiel Umans , Boris Coppens, Ulas Arslanoglu (60’ Sander Happé)
Komend weekend:
1ste provinciale:   K. Achel VV A – KFC Helson Helchteren  (zondag 14 november om 14u30)
4de provinciale D:  Sporting Ellikom  - K. Achel VV B  (zondag 14 november om 14u30)


NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS