K.Bocholter VV B - K. Achel VV B 5-4 (4de prov.)

Het mag gezegd, als je dit kan brengen op het (loodzware) veld van de leider : het beste voetbal, de meest doelkansen, vier doelpunten: het had voldoende moeten zijn om de drie punten mee naar Achel te brengen. Helaas tellen op het einde van de wedstrijd het aantal doelpunten. Een opportunistisch Bocholt VV profiteerde optimaal van een aantal standaardsituaties waarin groen-wit zich iets te gemakkelijk  in de luren liet leggen en,  na alweer een uitstekende wedstrijd, met een kater achterbleef….
Veel peptalk bij beide ploegen voorafgaand aan de wedstrijd, maar de bezoekers trokken het spel naar zich toe en creëerden de beste kansen. De verdiende voorsprong kwam er na 21’ : een mooi driehoekje tussen Bert Van Den Dungen en Glen Huibers zette uiteindelijk Livio Di Girolami alleen voor doel en die liet de kans niet liggen (0-1). Even later raakte de thuisploeg toch een keer aan de overkant waar doelman Jarne Stelten een gevaarlijke achterwaartse kopbal over de deklat in corner kon duwen. De hoekschop leverde Bocholt meteen de gelijkmaker op toen Didderiens alleen aan de 2de paal opdook (28’ 1-1). Achel reageerde al snel. Yento Hendriks bracht de bal op rechts voor doel en de afgeweerde bal belandde in de voeten van Bert Van Den Dungen die de kans beheerst afwerkte (32’ 1-3). Net voor de pauze werd een infiltrerende Glen Huibers na een verre inworp van Joey Soers, in het strafschopgebied van de sokken gelopen. Glen zette de strafschop zelf om (36’ 1-3).  Amper 5 minuten in de 2de helft werd opnieuw Yento Hendriks diepgestuurd. Alhoewel vastgehouden kon Yento toch een schot afleveren dat afgeblokt voor de voeten van Bert Van Den Dungen belandde, die de kans hoog tegen de touwen joeg (50’ 1-4). Wedstrijd gespeeld, leek het toch, maar heel even…. Amper één minuut later mocht een vrijgelaten Vangompel van dichtbij de aansluitingstreffer aantekenen (51’ 2-4). Een tot dan toe dominerend Achel VV verloor zijn greep op de wedstrijd. Broekx mocht vrij aanleggen en zag zijn harde schuiver onder doelman Stelten in doel verdwijnen (58’ 3-4). De viriele aanpak van de thuisploeg werd door de man in het zwart al te vaak getolereerd waardoor de wedstrijd even leek te ontsporen. Tot overmaat van ramp reageerde thuisspeler Brands net iets sneller op een vrije trap van de thuisploeg om de 2de bal binnen te tikken (64’ 4-4). Nauwelijks 4 minuten later reageerde Ragos het snelste op een vrije trap om zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te brengen (64’ 5-4).  Een mokerslag voor de bezoekers maar toch haalde groen-wit in de laatste 20 minuten nog alles uit de kast om het tij te keren. Zo waren er nog uitstekende mogelijkheden voor Manuel De Bie die een doelrijpe voorzet van Yento Hendriks net naast kopte en ook Glen Huibers verscheen nog alleen voor doelman Roosen maar trok aan het korste einde.

Doelpunten:
21’ 0-1 Livo Di Girolami
28’ 1-1 Didderiens
32’ 1-2 Bert Van Den Dungen
36’ 1-3 Glen Huibers
50’ 1-4 Bert Van Den Dungen
51’ 2-4 Vangompel
58’ 3-4 Broekx
64’ 4-4 Brands