K. Achel VV B - Lindelhoeven VV B 3-1

De aanwezige supporters zagen een rommelige maar evenwichtige eerste helft met weinig kansen. Achelse doelman Jarne Stelten had een knappe reflex in huis op een laag schot van Vandael (26’) en Joey Soers kwam een teenlengte te kort toen hij na een infiltratie in de bezoekende rechthoek voor doelman Kuppens verscheen.  Meteen na de koffie belandde een slecht uitverdedigde voorzet van Yento Hendriks in de voeten van Jarno Verberne die van dichtbij mocht binnentrappen (47’ 1-0). De ban was gebroken en beide ploegen trokken voluit de kaart van de aanval. Plots verschenen er zeeën van ruimte maar beide ploegen kenden teveel afval in hun spel om tot uitgespeelde kansen te komen. Tom Nijhuis toonde dat het ook anders kan en pegelde een wegdraaiende bal van buiten de rechthoek pardoes in de winkelhaak (61’ 2-0). Enkele minuten later kwam groen-wit goed weg. Dingenen devieerde een vrije trap pal op de deklat en seconden later voorkwam Christof Kauffmann de aansluitingstreffer vanop de doellijn. Nauwelijks één minuut verder bereikte aan de overkant de ingevallen Kevin Hermsen Yento Hendriks die, net iets eerder op de bal dan de bezoekende doelman, de 3-0 binnentikte (66’). Een geruststellende voorsprong zou men denken maar met het wedstrijdverloop van de voorbije weken in gedachten bleef de thuisploeg onrustig acteren. Dat Dingenen een kwartier voor tijd kon tegenscoren na een (te) snel hernomen vrije trap  (77’ 3-1), deed de rust in het Achels spel uiteraard geen goed. Maar groen-wit had al bij al nog de beste kansen en ook al was aan de Achelse zege vandaag geen schoonheidsprijs gekoppeld, de driepunter – na al die weken – was meer dan welkom, en zeker verdiend!
Doelpunten:
47’ 1-0 Jarno Verberne
61’ 2-0 Tom Nijhuis
66’ 3-0 Yento Hendriks
77’ 3-1 Dingenen