K. Achel VV B – GT Lommel Kolonie 7-2

Groen-wit ontving vanavond, met 2 punten achterstand, het 2de geklasseerde GT Lommel Kolonie. In tegenstelling tot wat de uitslag misschien doet vermoeden, had Achel VV in de 1ste helft toch meer dan de handen vol met een stevig en goed georganiseerd Lommel Kolonie. Een dol kwartiertje net na de koffie leverde echter een riante voorsprong op, die nooit meer in het gedrang kwam.
Het eerste half uur zagen de talrijke toeschouwers een gelijkopgaande intense wedstrijd met enkele kansjes aan beide zijden. Een diepe bal van Michiel Umans naar Joey Soers op de linkerflank was het sein tot 2 dolle minuten. De voorzet van Joey werd door Yento Hendriks op de paal getrapt. Nauwelijks enkele seconden later devieerde een bezoekende verdediger een voorzet van Jonas Van Der Wiel opnieuw tegen de paal. En nogmaals één minuut later werd Joey Soers in de diepte gestuurd maar ook hij zag zijn schot op de dwarsligger stranden. Driemaal was dus ditmaal geen scheepsrecht maar Jarno Verberne zag het toch anders… Een hoekschop van Yento belandde in zijn voeten en hij trapte de bal vanop de backlijn genadeloos tegen de touwen (31’ 1-0). Kolonie reageerde en groen-wit moest een kwartier lang alle zeilen bijzetten om de voorsprong te vrijwaren. Op slag van rust krulde Oscar Lauwers een vrije trap hoog in het bezoekende strafschopgebied die voor de voeten van Jonas Van Der Wiel belandde en groen-wit nog voor de koffie een dubbele bonus bezorgde (45’ 2-0).
Al na 5 minuten in de 2de helft mocht Yento Hendriks een strafschop nemen na een handsbal. Via de onderkant van de lat trapte hij groen-wit naar een comfortabele 3-0 (52’).  De bezoekers waren nu helemaal van slag en Oscar Lauwers trapte, net over de middenlijn, een vrije trap over een verbouwereerde doelman Janssens rechtstreeks in doel (53’ 4-0). Nauwelijks enkele minuten later veroverde Jonas Van Der Wiel de bal in de bezoekende rechthoek en de 5-0 stond op het scorebord (59’). Ook Joey Soers deed nog een duit in het zakje toen hij een afvallende bal van dichtbij tegen de netten trapte (67’ 6-0).  Maar Lommel Kolonie knokte zich via twee knappe doelpunten van invaller Brandao terug in de wedstrijd (72’ en 78’ :  6-1 en 6-2) en bleef strijden voor een onmogelijke opdracht. Het slotakkoord was trouwens voor groen-wit. Een korte hoekschop belandde bij de ingevallen Boris Coppens die een afgemeten voorzet in de voeten van Jonas Van Der Wiel legde, die ijzig kalm de eindstand op het scorebord zette (87’  7-2).
Doelpunten:
31’ 1-0 Jarno Verberne
45’ 2-0 Jonas Van Der Wiel
52’ 3-0 Yento Hendriks
53’ 4-0 Oscar Lauwers
59’ 5-0 Jonas Van Der Wiel
67’ 6-0 Joey Soers
72’ 6-1 Brandao Ramos Rilhas
78’ 6-2 Brandao Ramos Rilhas
87’ 7-2 Jonas Van Der Wiel