K. Achel VV A – Herk-De-Stad FC A 1-0

Thuisploeg Achel VV moest vanavond de wei in zonder T1 Jan Van Hout (coronabesmetting) en dus mocht T2 Chris Philippe – met succes -  de honneurs waarnemen. In een fel bevochten wedstrijd pakte groen-wit meteen haar eerste driepunter van 2022 ; een vroege klasseflits van Gio Dors bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.
Een felle wind bemoeilijkte het spel aan beide kanten maar al na 8 minuten mocht Giovanni Dors op links de bal aannemen, naar binnen kappen en met rechts in de verste benedenhoek buiten bereik van Herk-doelman Swinnen binnenknallen (9’ 1-0). De thuisploeg bleef aanvankelijk voor de grootste dreiging zorgen, o.a. via een verschroeiend schot van Niels Vandebroek, door de bezoekende doelman in hoekschop geduwd. Pas na 23’ konden de bezoekers voor gevaar zorgen. Na hoekschop bleef de bal hangen in de rechthoek en doelman Ian Wouters had een knappe reflex in huis op het bezoekend schot. Hetzelfde scenario toen Orye na een knappe Herkse aanval alleen op doel af mocht, zich vrij kapte, maar zijn schot gepareerd zag door een attente Ian Wouters (35’).
De 2de helft verliep gelijkopgaand, met een eerste kans voor de bezoekers, voorlangs getrapt (56’). Twee minuten later werd Ivan Rosario op de linkerflank diep gestuurd, maar zijn schot eindigde in handen van doelman Swinnen. Even later zag een sterk spelende Lars Gevers zijn poeier onder de lat in hoekschop geduwd (62’) en amper één minuut op het veld, zag Stijn Deckers zijn trap op de paal uiteenspatten. De minuten bleven in het voordeel van de thuisploeg wegtikken en met de kleine voorsprong bleef de wedstrijd ongemeen spannend. Maar ook de bezoekers raakten niet meer aan uitgespeelde kansen en de dreiging kwam vooral uit hoekschoppen of vrije trappen. Eénmaal kwam de thuisploeg nog goed weg toen op hoekschop een bezoekende kopbal op de deklat eindigde (85’).
Meteen het laatste wapenfeit want beide ploegen hadden veel energie verbruikt en groen-wit speelde de laatste minuten verstandig uit. De 3 punten bleven vanavond op de Siggert.
Doelpunt:
9’ 1-0 Giovanni Dors
Opstelling Achel VV: Ian Wouters, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten ,Ivo Moerenhout , Glen Huibers (65’ Stijn Deckers) , Lars Gevers, Giovanni Dors, Jeroen Janssens (86’ Gert Timmermans) , Ivan Paulino Rosario, Kenneth Ulenaers (83’ Livio Di Girolami)
De wedstrijd vanavond in 4de prov. D : SV Breugel – K. Achel VV B werd o.w.v. corona uitgesteld.
Wedstrijden Achel VV komend weekend:
1ste provinciale : zondag 6 februari om 15u00 :  E.Mechelen a/d Maas A – K. Achel VV
4de provinciale D: zondag 6 februari om 15u00 : K. Achel VV B – H.Wijshagen

K. Achel VV A  –  Herk-De-Stad FC A 1-0