K. Achel VV A – Torpedo Hasselt A 3-2

Net als vorige week opende groen-wit met een vroeg doelpunt. Niels Vandebroek stuurde Ivo Moerenhout diep op de linkerflank en Ivo legde af op de vrijstaande Giovanni Dors die in eerste instantie op doelman Cops stuitte maar in de rebound zijn ploeg meteen op voorsprong zette (3’ 1-0).  Maar Torpedo reageerde al binnen enkele minuten. De snelle Haesevoets werd gelanceerd en plaatste,  alleen voor doelman Ian Wouters, de bal in de verste hoek (8’ 1-1).  Vijf minuten later lieten de bezoekers een 2de maal zien dat ze niet zonder reden zo hoog in de rangschikking staan. Na een vlotte combinatie werd Torpedo-speler Henrioulle gevonden, die in één tijd de kans tegen de netten trapte. Twee kansen, twee doelpunten en voor de bezoekers was de achterstand meteen omgebogen in een gevleide voorsprong (15’ 1-2).De thuisploeg verloor dan ook nog Jonas Van Der Wiel na een ongelukkige botsing. Maar het talrijke publiek zag, mede onder impuls van een uitstekende Jasper Vandebroek, groen-wit de touwtjes stevig in handen nemen. Torpedo zag zich genoodzaakt terug te plooien en te loeren op de omschakeling. Maar ondanks het veldoverwicht bleven de kansen voor groen-wit zeldzaam en anders was er nog een attente Hasseltse doelman om het gevaar in de kiem te smoren.
In de 2de helft voerde de thuisploeg de forcing, het tempo ging de hoogte in en de duels werden bitsiger. Ivo Moerenhout werd van de sokken gelopen in het strafschopgebied (57’), maar scheidsrechter Gijsen zag er geen overtreding in. De thuisploeg bleef druk zetten en werd beloond : Giovanni Dors vond het hoofd van Kenneth Ulenaers die knap aflegde op Ivo Moerenhout en de gelijkmaker was een feit (68’ 2-2). Voor de thuisploeg het sein om vol voor de overwinning te gaan. Vijf minuten voor tijd werd na hoekschop een kopbal van Kenneth Ulenaers door een bezoekende hand gekeerd, en nu legde de man in het zwart de bal wel op de stip. Bezoekend doelman Cops zat helaas in de goede hoek en stopte de penalty van Ivo Moerenhout. Twee minuten later keerde de bezoekende doelman opnieuw een uitstekend schot van de ingevallen Glen Huibers. Toch kreeg groen-wit waar het recht op had : een hoge bal in de rechthoek van de bezoekers waarbij kapitein Bodson ongelukkig een trap in het gelaat van een eigen ploegmaat moest incasseren, eindigde in de voeten van Giovanni Dors die via de binnenkant van de paal zijn team naar de overwinning trapte (87’ 3-2). De thriller bleef duren tot in de laatste seconden, toen een bezoekende vrije trap net naast de paal buiten ging. Maar de drie punten bleven vanavond verdiend op de Siggert. Met zes overwinningen op rij nestelt groen-wit zich alvast hoog in de rangschikking!
Doelpunten:
3’   1-0 Giovanni Dors
8’   1-1 Haesevoets
16’ 1-2 Henrioulle
68’ 2-2 Ivo Moerenhout
87  3-2 Giovanni Dors

Opstelling Achel VV: Ian Wouters, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten , Giovanni Dors, Jeroen Janssens , Ivan Paulino Rosario, Kenneth Ulenaers (81’ Glen Huibers),  Ivo Moerenhout, Lennert Vos, Jonas Van Der Wiel (22’ Lars Gevers)
Vanavond gespeeld in 4de prov.D :  Lutlommel VV B -  K. Achel VV B    0-4
Wedstrijden Achel VV komend weekend:
1ste provinciale : zondag 13 maart om 15u00 :  FC Herderen-Millen A  -  K. Achel VV A
4de provinciale D : zaterdag 12 maart om 19u30 :  FC Maasland NO B  – K. Achel VV B

K. Achel VV A  –  Torpedo Hasselt A    3-2