K. Achel VV B – FC Maasland NO B 2-1

Groen-wit begon behoorlijk zwak aan de wedstrijd tegen het laag geklasseerde FC Maasland NO en kreeg na 18 minuten de rekening gepresenteerd. De bezoekers mochten op links tot 3 keer toe een hoekschop nemen en bij de 3de was het prijs : Smeets mocht ongehinderd binnenkoppen (18’ 0-1).  Nauwelijks één minuut liet Maasland bovendien een riante doelkans liggen om de voorsprong al meteen te verdubbelen. Achel VV probeerde de bakens wel te verzetten maar op een schaarse doelkans na, bleef de thuisploeg onmondig. Tot de mirakelminuut in de toegevoegde tijd van de 1ste helft: een hoekschop van Yento Hendriks werd door Kevin Hermsen fraai binnengekopt (45+1’  1-1) en amper één minuut later waren de rollen omgedraaid: Kevin bediende na een actie op rechts Yento Hendriks in de grote rechthoek, en die trapte de bal in de verste hoek binnen (45+2’  2-1). Zo trok groen-wit op slag van rust toch met een krappe voorsprong naar de kleedkamer.
De 2de helft bracht helaas geen beterschap. Groen-wit bleef al te krampachtig voetballen en uitgespeelde kansen waren er nauwelijks bespeuren. Trainer Jef Henckens besefte dat de schaapjes nog lang niet op het droge waren en trachtte zijn manschappen voortdurend bij de les te houden. Maar gelukkig waren ook de bezoekers niet in staat doelman Stelten in verlegenheid te brengen. Het bleef nagelbijten tot de laatste seconde ; scheidsrechter Putzeys keek niet op enkele minuten extra tijd maar aan de ruststand veranderde niets meer, en dus bleven de 3 punten op de Siggert.
Doelpunten:
18’       0-1 Smeets
45+1’  1-1 Kevin Hermsen
45+2’  2-1 Yento Hendriks