Kampioen! K. Achel VV A – KFC Eksel A 2-0

Kampioen! K. Achel VV A – KFC Eksel A 2-0

De buit is binnen. Eén mei 2022 is een historische dag geworden in de annalen van de clubgeschiedenis : groen-wit kroont zich tot beste ploeg van de provincie Limburg dankzij een vlotte 2-0 overwinning op de slotdag van een merkwaardig seizoen.
Een korte terugkeer in de tijd : op 18 december jl. verloor groen-wit de 1ste wedstrijd van de terugronde op het veld van Zonhoven United en beëindigde daarmee 2021 met een povere 4 op 21.   Dankzij een goede seizoensstart bleven degradatiezorgen ver weg maar een plaats in de subtop leek op dat ogenblik het hoogste haalbare.  Maar 2022 werd het jaar van een opmerkelijke remontada…  de ene overwinning volgde op de andere, de kopploegen kwamen in het vizier en moesten één voor één voor de bijl ; enkel titelfavoriet Schoonbeek-Beverst kon groen-wit middels een  gelijkspel 2 puntjes afsnoepen… Het zorg er plotsklaps voor dat groen-wit de laatste rechte lijn in ging als koploper.  En dus kregen de jongens van Jan & Chris op de slotdag van de competitie een unieke kans om zich, mits een overwinning tegen KFC Eksel, tot kampioen te kronen in 1ste provinciale en daarmee het orgelpunt te plaatsen op een onwaarschijnlijke terugronde!
Voor deze bijzondere wedstrijd was de belangstelling uiteraard bijzonder groot.  Veel volk en sfeer rond het veld en strak gespannen zenuwen alom. Tegenstander KFC Eksel, het blijven geladen derby’s, is in een recent verleden al meermaals de overwinning komen wegkapen op de Siggert en had vorige week nog laten verstaan er alles aan te doen om haar sportieve plicht te komen vervullen. De opdracht was dus duidelijk, winnen ! En Ivo Moerenhout had dit uitstekend begrepen, al  in de 1ste minuut ontfutselde hij een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal van een Ekselse verdediger, legde af op Giovanni Dors en die zette zijn ploeg meteen op rozen (1’ 1-0). Voortdurend balbezit van de thuisploeg leidde nog tot enkele doelrijpe kansen van een immer ijverige Ivo Moerenhout maar de dubbele voorsprong kwam er toch na 25 minuten toen de bal na langdurig Achels balbezit voor de voeten van Lennert Vos belandde en die verwoestend uithaalde. Doelman Hermans had geen verhaal tegen de centrale zwabberbal (25’ 2-0). Ivo Moerenhout kende daarna opnieuw pech met een schot op de paal (30’). Pas in de 44’ staken de bezoekers hun neus aan het venster met een gevaarlijk schot voorlangs van Goven.  Na de rust hetzelfde spelbeeld : groen-wit controleerde de wedstrijd maar ondanks enkele mooie kansen via Giovannis Dors (op de paal) en Livio Di Girolami  (naast) slaagde het er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen.  Ian Wouters had een rustige middag maar moest toch één keer zijn kunnen tonen na een gevaarlijke actie van Vervloet (80’). Ook bezoekend doelman Hermans had een knappe parade in petto na een staalhard heupschot van Giovanni Dors. Maar stilaan werd het duidelijk dat Achel VV zonder al te veel zorgen de kampioenstitel in 1ste provinciale ging veilig stellen en dat de Siggert zich mocht opmaken voor een lang & uitgebreid kampioenenfeestje.
Doelpunten:
1’  1-0 Gio Dors
25’ 2-0 Lennert Vos

Opstelling Achel VV: Ian Wouters, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten , Jeroen Janssens (83’ Gert Timmermans) , Livio Di Girolami (79’ Ivan Paulino Rosario)  , Jonas Van Der Wiel (73’ Glen Huibers),  Ivo Moerenhout (83’ Kenneth Ulenaers) , Lennert Vos, Lars Gevers, Giovanni Dors.

/foto-albums/achel-kampioen/

Kampioen! K. Achel VV A  – KFC Eksel A    2-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS