KSK Heist - K. Achel VV A 3-0 (CrokyCup)

Voor Achel VV eindigde vanavond het knappe bekeravontuur op de stugge grasmat van eerste nationaler KSK Heist. Maar ondanks het verschil van 3 reeksen en de tropische temperatuur, was groen-wit niet gekomen om zich in te graven en ging het van meet af aan vrank en vrij zijn kans. Al na één minuut dribbelde Ivo Moerenhout zich vrij maar zag zijn schot door doelman Vandermotten in hoekschop geduwd. Ook Andy Peeters (schot zijnet) en een dubbele kopbal van Lars Gevers en Jasper Vandebroek zorgde voor bezoekend doelgevaar. Aan de overkant deed vooral doelman Ian Wouters zich opmerken. Tot 3x toe trok hij, oog in oog met een Heistse aanvaller, aan het langste eind en neutraliseerde hij drie loepzuivere doelkansen van de thuisploeg. Jammer genoeg zorgde even later een misverstand in de Achelse verdediging alsnog voor het openingsdoelpunt (26’ 1-0). Op slag van rust incasseerde groen-wit nog een 2de doelpunt toen Colman randje buitenspel niet werd teruggefloten (44’ 2-0).
Na de pauze was het aanvankelijk groen-wit dat het beste uit de kleedkamer kwam. Een dribbelende Giovanni Dors werd neergetrokken in het strafschopgebied en dus terecht penalty (52’). Ivo Moerenhout zette zich achter de bal maar zag zijn harde trap door doelman Vandermotten uit de hoek gehaald. Even later glipte ook Ivan Rosario door de verdediging maar ook zijn schot raakte niet voorbij de Heistse doelman  (61’). Beide ploegen zaten stilaan door hun beste krachten heen, al waren de beste kansen nog voor de thuisploeg. Enkele minuten voor affluiten zorgde Jef Colman met een knap hakje voor de eindstand (87’ 3-0).