K. Achel VV A - Zonhoven United A 2-0

K. Achel VV A - Zonhoven United A 2-0

Met Zonhoven United kreeg groen-wit op de Siggert al meteen een lastige tegenstander op bezoek (nog steeds met ex-Achel VV-trainer Bart Vandewalle aan het roer) – die vorige week ook een eerste overwinning had binnengehaald.
Trainer Van Hout gaf vertrouwen aan dezelfde basiself van vorige week. Ivan Paulino Rosario en Gijs Van Otterdijk, beiden hersteld van een lichte blessure, namen plaats op de bank. Net als vorige week duurde het een kwartier alvorens groen-wit de touwtjes in handen begon te nemen. De eerste grote kans was voor Livio Di Girolami die het snelst reageerde op een diepe voorzet en de bal tegen de touwen binnenschoof maar scheidsrechter Souverijns had helaas hands gezien (23’). Rond het half uur was het dan toch raak. Lennert Vos aarzelde vanop de backlijn, legde breed maar kreeg de bal terug en poeierde nu zonder dralen in de benedenhoek binnen (30’  1-0). Ivo Moerenhout mocht inlopen op een afgemeten voorzet van Giovanni Dors maar zijn kopbal miste richting (30’). Nadien volgden nog enkele mogelijkheden via Ivo en Gio maar doelman Loyens gaf geen krimp. Zonhoven kon slechts éénmaal dreigen via een vrije trap van Hermans die de bovenkant van de kruising streelde. 
Na de koffie ging het tempo aan beide zijden omhoog. Groen-wit kreeg opnieuw enkele mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen maar de bezoekende doelman hield zijn ploeg in de wedstrijd. Het bleef opletten voor die ene mogelijkheid… die er kwam in de 65’ toen een bezoekende aanvaller door de Achelse verdediging glipte maar oog in oog met doelman Wouters trok Ian aan het langste eind. De reactie van de thuisploeg liet niet op zich wachten. Andy Peeters leverde van ver een verschroeiend schot af maar zag zijn poging op de dwarsligger uitéénspatten (67’). Ook Livio Di Girolami trof even later op aangeven van Ivo de paal (73’) en Ivo Moerenhout kon ondanks enkele knappe pogingen niet voor het geruststellende 2de doelpunt zorgen. Maar groen-wit speelde met haar geluk toen een bezoekende speler, op wandel in het strafschopgebied, al dan niet foutief, neerging en de scheidsrechter gelukkig een doeltrap voor de thuisploeg toekende (88’). Een scherp ingevallen Ivan Paulino Rosario vond het dan welletjes, op snelheid diep gestuurd,  verscheen hij alleen voor doel en trapte beheerst de eindstand hoog tegen de touwen (89’ 2-0).
Op basis van het aantal kansen zonder meer een verdiende overwinning voor groen-wit dat na 2 competitiewedstrijden nog steeds een perfect rapport kan voorleggen. Ian Wouters hield voor de 2de keer op rij zijn netten schoon, Niels Vanhelden speelde centraal achterin opnieuw een vlekkeloze wedstrijd.
Doelpunten:
30’ 1-0 Lennert Vos
89’ 2-0 Ivan Paulino Rosario
Ploegopstelling Achel VV:
Ian Wouters, Jeroen Janssens , Lars Gevers, Niels Vanhelden, Nick Pinxten, Niels Vandebroek, Ivo Moerenhout, Andy Peeters , Giovanni Dors (86’ Axel Maes) , Lennert Vos, Livio Di Girolami  ( 73’ Ivan Paulino Rosario).
Eveneens vanavond gespeeld in 4de prov. C :
K. Lindelhoeven VV B - K. Achel VV B  2-3
Volgende wedstrijd:
zondag 18 september om 16u00:  KSK Meeuwen A – K. Achel VV A  (1ste prov.)
zaterdag 17 september om 19u30:  K. Achel VV B – Sparta Lille (4de prov. C)


K. Achel VV A   - Zonhoven United A   2-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS