K. Achel VV A - Bregel Sport A 3-2

Er viel veel spektakel te beleven vanavond op de Siggert. Voor de wedstrijd werden de Achelse jeugploegen voorgesteld en dus bleven de tribunes goed gevuld voor de komst van het Genkse Bregel Sport. En die zagen twee offensief ingestelde ploegen die al meteen op zoeken gingen naar een doelpunt. Bregel werd daarbij een handje geholpen door de Achelse doelman Ian Wouters die zich volledig miskeek op een diepe bal waardoor de snelle Gölpek maar voor het binnenschuiven had (14’ 0-1). De thuisploeg reageerde en kwam na een kwartiertje opnieuw op gelijke hoogte. Jasper Vandebroek stuurde de snelle Jeroen Janssens op rechts langs de lijn en zijn afgemeten voorzet werd in één tijd door Ivo Moerenhout tegen de touwen gewerkt (28’ 1-1). De vreugde was echter van korte duur. Een lepe Gölpek zag Ian Wouters een tikje te ver voor doel staan en lepelde de bal onverbiddelijk onder de lat binnen (32’ 1-2).  Amper één minuut later mocht Ivo Moerenhout doelman Gilis onder vuur nemen maar die slaagde erin de bal in hoekschop te verwerken. Vijf minuten voor rust kwam groen-wit goed weg toen Niels Vandebroek zijn tegenstander randje strafschopgebied tegen de grond werkte. Gelukkig kwam de thuisploeg weg met een vrije trap.
Groen-wit vatte met opgestroopte mouwen de 2de helft aan en drukte Bregel Sport terug op eigen helft. Het resulteerde in enkele kansen via Andy Peeters en Ivo Moerenhout maar leverde alsnog geen doelpunt op en het bleef bovendien opletten voor de gevaarlijke counters van een uitgekookt Bregel. Trainer Van Hout besloot dan zijn sterke bank te benutten en koos met Axel Maes, Joop Daniëls en Livio Di Girolami voor een driedubbele wissel. Bregel probeerde ten koste van een hele reeks overtredingen (en dito gele kaarten…) Achel VV af te stoppen maar toen Ivo Moerenhout in het strafschopgebied in de rug werd aangelopen, legde scheidsrechter Claes de bal zonder pardon op de stip. Ivo zette zich zelf achter de bal en zette ijzig kalm de penalty om (76’ 2-2). De vlam sloeg in de pan, zowel op als naast het veld. In een tumultueus wedstrijdslot was Nick Pinxten dicht bij de winning goal met een knappe kopbal die door de Bregelse doelman via de lat in hoekschop werd gewerkt (82’) en ook Joop Daniëls teisterde met een harde knal de vuisten van doelman Gilis (83’). Maar de verdiende winninggoal was in de maak, made by Lennert Vos die een aanval opzette op de rechterflank en zelf de voorzet aan de 2de paal mocht binnentikken (85’ 3-2).  De Siggert ontplofte maar wachtte nog een nagelbijtend wedstrijdeinde. Ian Wouters riskeerde lijf en leden op de hoge ballen die Bregel richting strafschopgebied pompte. Trainer Jan Van Hout deed nog een “Martinez-ke” toen hij de bal ostentatief wegkopte en door de ref prompt een rode kaart onder de neus geduwd kreeg. Een beetje overdreven, vergeleken met al de aanslagen die op het terrein te zien waren…  Maar het mocht de pret niet drukken, groen-wit gaf de voorsprong niet meer uit handen en hield de volle buit na een bijzonder spectaculaire inhaalrace alsnog op de Siggert.
Doelpunten:
14’ 0-1 Gölpek
28’ 1-1 Ivo Moerenhout
32’ 1-2  Gölpek
76’ 2-2 Ivo Moerenhout (penalty)
85’ 3-2 Lennert Vos