K. Achel VV A - GS Bree-Beek A 4-1

De topper vanavond tegen leider GS Bree-Beek, dat tot dusver een foutloos parcours aflegde, kon op behoorlijk wat belangstelling rekenen op de Siggert. Beide ploegen kozen voluit voor de aanval. Dat resulteerde in een eerste mogelijkheid voor de bezoekers via Vanderstraeten die gelukkig zijn kopbal pal op doelman Ian Wouters zag stranden (4’). Enkele minuten later was de thuisploeg aan zet. Ivo Moerenhout, gelanceerd op links, zette voor en Lennert Vos trapte net naast (8’). Groen-wit begon het spel naar zich toe te trekken en was via Ivo Moerenhout enkele keren dichtbij de openingstreffer. Die kwam er uiteindelijk na een knappe infiltratie van Jasper Vandebroek die met een afgemeten boogballetje Ivo Moerenhout alleen voor de Beekse doelman bracht. Ivo omspeelde doelman De Boevere en schoof de openingstreffer binnen (17’ 1-0). Achel VV trok de wedstrijd stilaan helemaal naar zich toe en verdubbelde nog voor de pauze de score met een absolute beauty. Andy Peeters speelde met een slimme doorsteekpass Ivan Rosario helemaal vrij op rechts ; de bal werd in één tijd voor doel gebracht waar Ivo Moerenhout klaar stond voor zijn 2de van de avond (37’ 2-0).
Na de koffie ging Bree-Beek met volle kracht op zoek naar de aansluitingstreffer. Groen-wit nam echter al snel weer de touwtjes in handen en een derde goal van de thuisploeg hing meermaals in de lucht. Maar bij een zeldzame tegenstoot vond een bezoekende voorzet de vrijstaande Paredis die met een beheerst hoofdknikje de Achelse doelman het nakijken gaf en zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht (66’ 2-1). De bezoekende hoop duurde slechts enkele minuten. Lennert Vos speelde Ivan Rosario vrij op rechts wiens afgemeten voorzet door Giovanni Dors met een strakke knal tegen de touwen werd gewerkt (70’ 3-1). En de thuisploeg bleef doorgaan. Giovanni Dors lanceerde Ivo Moerenhout vanop de eigen helft door de Beekse verdediging en zelfs na een lange run bleef Ivo  de koelbloedigheid zelve en tekende zijn 3de doelpunt van de avond aan (79’ 4-1). De ingevallen Joop Daniëls bracht met een subliem hakje de achter zijn rug doorspurtende Giovanni Dors in stelling maar Gio zag zijn poging op de paal stranden (83’). De wedstrijd was uiteraard dan al lang gespeeld. Ivo Moerenhout, voortdurend aanspeelbaar en een heuse gesel voor de Beekse verdediging, was met zijn 3 doelpunten, de opvallendste speler bij groen-wit maar wat de ploeg in zijn geheel (incl. invallers) vandaag op de mat demonstreerde, was meer dan het bekijken waard.

Doelpunten:
17’ 1-0 Ivo Moerenhout
37’ 2-0 Ivo Moerenhout
66’ 2-1 Jules Paredis
70’ 3-1 Giovanni Dors
79’ 4-1 Ivo Moerenhout