K. Achel VV A - SV Herkol 0-1

SV Herkol heeft op zijn minst gezegd een bewogen week achter de rug en moest noodgedwongen afscheid nemen van een aantal spelers. Wie echter op voorhand dacht vanavond een ontredderde ploeg aan te treffen, kwam bedrogen uit. De bezoekers presenteerden zich als een hecht blok en wachtte de thuisploeg op met het mes tussen de tanden. Ook bij groen-wit waren er uiteraard een aantal afwezigen en vooral in het aanvallend compartiment was dit goed zichtbaar. Pas na twintig minuten was er een eerste goede kans voor groen-wit. Jeroen Janssens sneed naar binnen en legde af op Axel Maes maar zijn schot strandde op Herkoldoelman Briers. Tien minuten later vond Lennert Vos Axel Maes aan de 2de paal maar zijn intikker werd afgevlagd voor buitenspel. Herkol moest het stellen met enkele tegenprikken en een afstandsschot van Custers (35’). Na de pauze was het even schrikken voor de thuisploeg. Custers verscheen plots alleen voor doelman Wouters, maar Ian bracht knap redding (47’). Groen-wit reageerde met een harde kopbal van Jasper Vandebroek op voorzet van broer Niels, maar doelman Briers had een knappe reflex in petto (48’). Ook Ivan Rosario kreeg nog een goede mogelijkheid maar kon zijn schot niet kadreren (56’). Maar de kansen voor de thuisploeg bleven zeldzaam en groen-wit beet de tanden stuk op een verbeten bezoekend blok dat stilaan geloofde in een stunt. Een serieuze waarschuwing kwam er alvast met een bezoekend schot op de paal van Plessers (69’) maar toen even later Dries Foque gelanceerd werd op rechts, sneed de bezoekende aanvaller naar binnen en verschalkte doelman Wouters met een grondscherend schot in de korte hoek (77’ 0-1). Nauwelijks één minuut later trapte Lars Gevers de kans op de gelijkmaker over doel en ondanks verwoede pogingen en een ultiem slotoffensief van groen-wit bleef de verdiende gelijkmaker uit.
Doelpunt: 77’ 0-1 Dries Foque