K. Achel VV B – Sp. Ellikom 2-2

Voor groen-wit kon de wedstrijd niet beter beginnen. Al na 5 minuten leverde Kevin Hermsen vanop links een gemeten voorzet af op het hoofd van Bert Van Den Dungen die de thuisploeg meteen op rozen zette (5’ 1-0). Wat volgde was een kansarme eerste helft waarin Achel VV weliswaar controleerde maar er niet in slaagde om de voorsprong uit te bouwen. Enkel Joey Soers kreeg nog een uitstekende kopkans maar doelman De Bruyne reageerde met een knappe reflex. De bezoekers zelf raakten (nog) niet in de buurt van de Achelse doelman.
Ook na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg via Kevin Hermsen maar opnieuw trok de Ellikom doelman aan het langste eind (51’). Maar ook de bezoekers kregen hun eerste kans van de wedstrijd en die was meteen raak. Di Sancarlo verscheen na een lange bal plots voor doelman Jarne Stelten die kansloos gelobt werd (53’ 1-1). Amper 3 minuten leidde een nieuwe lange bal van de bezoekers tot een  aarzeling in de Achelse defensie. Het laattijdig ingrijpen van de Achelse doelman veroorzaakte volgens scheidsrechter Leurs een strafschopovertreding die door Di Sancarlo in dank werd aanvaard (56’ 1-2).  De thuisploeg had even tijd nodig om van de dubbele opdoffer te bekomen maar nam geleidelijk de wedstrijd weer in handen. Een kwartier voor tijd zette Mathijs Hendriks zich knap door op de rechterflank maar zijn schot in de korte hoek werd alweer door doelman De Bruyne in hoekschop verwerkt. De hoekschop van Ruben Van Der Wiel belandde voor de voeten van Oscar Lauwers die de gelijkmaker tegen de touwen werkte (75’ 2-2). In een spannende slotfaze ging groen-wit voluit voor de overwinning. Een lange run van Kevin Hermsen gevolgd door een voorzet werd aan de 2de paal nipt naast geduwd door een goed gevolgde Bert Van Den Dungen (88’). De laatste kans voor de thuisploeg was voor de ingevallen Job Van De Vin die van dichtbij mocht afdrukken maar de bezoekende doelman maakte ook deze poging onschadelijk.

Doelpunten:
5’    1-0 Bert Van Den Dungen
53’  1-1 Di Sancarlo
56’  1-2 Di Sancarlo
75’  2-2 Oscar Lauwers

Ploegopstelling Achel VV:
Jarne Stelten, Oscar Lauwers, Christof Kauffmann, Joey Soers, Ruben Van Der Wiel (85’ Job Van De Vin) , Jarno Verberne (73’ Fons Van Den Broek), Bert Van Den Dungen, Ulas Arslanoglu , Kevin Hermsen, Michiel Umans, Mathijs Hendriks

Eveneens vanavond gespeeld: KFC Helson-Helchteren A   –  K. Achel VV A   0-0   (1ste prov.)