K. Achel VV A - Park Houthalen 1-0

K. Achel VV A - Park Houthalen 1-0

Opnieuw een talrijk opgekomen publiek voor de topper tussen het hoog geklasseerde Park Houthalen en een fel gehavend groen-wit dat een bewogen week achter de rug heeft. Trainer Van Hout verliet onverwacht de club en wordt opgevolgd door Achelaar Benny Lunenburg, ex-speler en ex-jeugdtrainer van Achel VV, én inmiddels met een mooi palmares van clubs uit de hogere reeksen, zowel als speler als trainer.
Een behoedzaam Achel en een afwachtend Park waren niet meteen van plan om zich volop in het offensief te storten. Een eerste grote kans kwam er voor de thuisploeg  via een ijverige Joop Daniëls die met een sublieme dribbel door het hart van de Parkverdediging sneed maar zijn stiftbal aan de verkeerde kant van de paal zag belanden (20’). Na ruim een half uur was er op rechts dan een eerste rush van de snelle Jeroen Janssens die mooi aflegde op de inlopende Lars Gevers die vanop de grote rechthoek met een lage schuiver groen-wit op voorsprong trapte (33’ 1-0). Al bij al een kansarme eerste helft maar de thuisploeg hield het achteraan goed gesloten. Park raakte niet aan een uitgespeelde kans.
Een eerste mogelijkheid voor Park was er dan toch kort na de pauze wanneer Gielen op links vanop de backlijn een vluchtschot richting winkelhaak afvuurde maar Ian Wouters een knappe save in petto had (51’). Even leek de thuisploeg het moeilijk te krijgen maar behalve een kopbal voor Bilican (70’) raakten de bezoekers nauwelijks aan kansen. Groen-wit raakte daarentegen met enkele knappe counters nog aan een aantal loepzuivere kansen via Stijn Deckers en Joop Daniëls maar de krappe voorsprong bleef op het scorebord. Tien minuten voor tijd was er nog een uitstekende lage voorzet vanop links van Joey Soers die aan de 2de paal werd teruggelegd door Joop Daniëls maar Stijn Deckers knalde de reuzenkans hoog over. Het bleef bijgevolg bibberen tot de laatste seconde voor groen-wit en de thuisaanhang maar onder leiding van een soevereine aanvoerder Jasper Vandebroek bleef de thuisploeg overeind en haalde met veel inzet een knappe driepunter binnen. 
Doelpunt: 33’  1-0 Lars Gevers
Ploegopstelling Achel VV:
Ian Wouters, Jeroen Janssens , Lars Gevers, Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek, Joop Daniëls, Niels Vanhelden , Lennert Vos, Andy Peeters (62’ Stijn Deckers) , Livio Di Girolami (69’ Joey Soers), Axel Maes 
Wordt morgen (zondag 13-11) om 14u30 gespeeld:  KFC Eksel B  – K. Achel VV B
Wedstrijden komend weekend:
zaterdag 19 november om 19u30:  Achel VV B – KRC Peer B
zondag 20 november om 14u30:  Torpedo Hasselt A  – K. Achel VV A


K. Achel VV A - Park Houthalen  1-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS