K. Achel VV B – KRC Peer B 3-2

Groen-wit was niet bij de les in het eerste kwartier en liep al snel achter de feiten aan. Al na twee minuten mocht een bezoekende aanvaller op rechts al te gemakkelijk voorbrengen en Winters kon eenvoudig binnentikken (2’ 0-1). Enkele minuten later brachten de vuisten van doelman Follon redding op een harde knal van Wienen en een strakke schuiver van een bezoekende aanvaller werd even later gelukkig door de Achelse doelman nog net via de paal in hoekschop geduwd.
Langzaam aan nam groen-wit de wedstrijd in handen. Na 20 minuten belandde een vrije trap van Michiel Umans in de voeten van Kevin Hermsen en die bracht de thuisploeg langszij (21’ 1-1). Nauwelijks 4 minuten later lanceerde Michiel Umans met een afgemeten dieptepas Kevin Hermsen die een fractie sneller op de bal was dan de bezoekende doelman en vanuit een scherpe hoek zijn ploeg op voorsprong trapte (25’ 2-1). Voldoende voor groen-wit om de wedstrijd voor de pauze verder te controleren.
Na de pauze kwam KRC Peer opzetten ; groen-wit stapelde de slordigheden op en vergat te voetballen. Zonder grote kansen te creëren, kwamen de bezoekers verdiend op gelijke hoogte. Een voor de rest vlekkeloos keepende Sam Follon loste één keer de bal en dat werd genadeloos afgestraft (65’ 2-2). De wedstrijd bleef rommelig, de thuisploeg kwam niet verder dan enkele halve kansen, o.a. via Joey Soers die in het zijnet knalde maar pas in het wedstrijdeinde kwam groen-wit weer gevaarlijk opzetten. In blessuretijd dropte Ulas Arslanoglu een hoge bal in de box en de vrijstaande Brent Stelten bezorgde groen-wit alsnog de overwinning (92’ 3-2).
Na de knappe uitoverwinning vorige week op het veld van een sterk KFC Eksel B (0-1), haalt Achel B dus opnieuw een driepunter binnen en handhaaft het zich aan de kop van de rangschikking in 4C.
Doelpunten:
2’   0-1 G. Winters
21’ 1-1 Kevin Hermsen
25’ 2-1 Kevin Hermsen
65’ 2-2 J. Carpentier
92’ 3-2 Brent Stelten
Ploegopstelling Achel VV:
Sam Follon, Christof Kauffmann, Joey Soers, Jarno Verberne (58’ Seppe Van Den Dungen) , Ulas Arslanoglu , Kevin Hermsen, Michiel Umans (92’ Fons Van Den Broek) , Mathijs Hendriks, Karl Meurs (73’ Sem Driesen), Brent Stelten, Siebe Alen.
Wordt zondag 20-11 om 14u30 gespeeld :  Torpedo Hasselt A – K. Achel VV A  (1ste prov.)
Wedstrijd volgend weekend : zaterdag 26 november om 19u30:  K. Achel VV A – FC Alken A.

K. Achel VV B –  KRC Peer B  3-2