K. Achel VV A - KFC Alken A 3-1

Groen-wit nam een vliegende start. Knap voorbereidend werk van Joop Daniëls bracht de bal via tussenstation Andy Peeters in de voeten van Axel Maes die de vroege voorsprong tegen de netten prikte (5’ 1-0). Enkele minuten later volgde aan de overzijde een waarschuwing vanwege de bezoekers wanneer de vrijgespeelde Punie met een schot de buitenkant van de paal schampte. Maar de thuisploeg bleef de betere ploeg, al bleven de uitgespeelde kansen schaars. Vijf minuten voor de pauze was er nog een knappe infiltratie van Jasper Vandebroek die via Andy Peeters Joop Daniëls alleen voor doel bracht maar die stifte de wenkende kans naast.
Meteen na de koffie werd Andy Peeters foutief gestuit in de grote rechthoek en Jasper Vandebroek zette de strafschop feilloos om (46’ 2-0). De thuisploeg op rozen en Alken moest nu haar defensieve stellingen verlaten waardoor groen-wit naar hartenlust de geboden ruimte kon induiken. Dat leverde verschillende uitstekende kansen op maar pas ruim op het uur volgde een derde Achels doelpunt. Giovanni Dors zette zich door op links en vond de vrijstaande Joop Daniëls voor doel, die koelbloedig de vrije hoek uitzocht (66’ 3-0).
Nauwelijks enkele minuten later had Achels doelman Ian Wouters een knappe redding in petto toen Punie alleen voor hem verscheen en kwam de thuisploeg goed weg nadat Lognard in de rebound op de paal mikte (68’). De bezoekende treffer volgde uiteindelijk toch nog maar was het gevolg van een misverstand in de Achelse verdediging (79’ 3-1). De overwinning van groen-wit kwam echter op geen enkel ogenblik meer in gevaar. Het was integendeel de thuisploeg dat via de ingevallen Ivan Rosario en Stijn Deckers nog de beste kansen had, maar aan de eindstand veranderde niets meer.
Doelpunten:
5’   1-0 Axel Maes
46’ 2-0 Jasper Vandebroekf
66’ 3-0 Joop Daniëls
78’ 3-1 De Coninck