K. Achel VV B – KFC Helson-Helchteren B 6-1

Op een ijskoude Siggert liep groen-wit al in de eerste minuten – net als de vorige wedstrijd  -  tegen een ijskoude douche aan. De verdediging liet zich al te gemakkelijk ringeloren en ondanks een eerste knappe parade van doelman Jelle Boelaers moest de jonge Achelse doelman zich gewonnen geven op de rebound van Porcu (4’ 0-1). Gelukkig leverde Joey Soers reeds enkele minuten later een mooie hoekschop af die aan de tweede paal door Christof Kauffmann met het hoofd in de linkerbovenhoek werd binnengeknikt (7’ 1-1). De thuisploeg werd al snel de betere ploeg maar was al te vaak overhaast en slordig in de opbouw. Toch waren er tal van mogelijkheden om op voorsprong te komen via o.a. Joey Soers, Kevin Hermsen en Jorne Meurkens maar een uitstekende Helsondoelman Dudas hield de bordjes in evenwicht tot aan de pauze.
De 2de helft begon opnieuw met een uitstekende mogelijkheid voor de bezoekers. Achaary plaatste de open doelkans voorbij een alert uitgekomen doelman Boelaers net naast.  Gelukkig voor de thuisploeg was er nog Achel VV-spits Kevin Hermsen, al weken lang in uitstekende vorm. Eerst nam hij een voorzet van Brent Stelten op de borst en vlamde de bal in één tijd tegen de touwen (59’ 2-1). En even later verdubbelde hij de voorsprong door een te korte terugspeelbal te onderscheppen, doelman Dudas te dribbelen en in het lege doel binnen te duwen (62’ 3-1). De wedstrijd was dan al lang éénrichtingsverkeer. Toch was het wachten op de laatste 5 minuten alvorens de bezoekende weerstand volledig brak. Bert Van Den Dungen (85’ 4-1), Brent Stelten (88’ 5-1) en Kevin Hermsen (90’ 6-1) zorgden alsnog voor een ruime Achelse zege.
De ploeg van Jef Henkens blijft dus, met nog 2 speeldagen te gaan voor de feestdagen, de rangschikking aanvoeren en kan na de nederlaag op de openingsspeeldag de voorbije elf speeldagen alvast terugblikken op een KRC Genk-achtige indrukwekkende 31/33.
Doelpunten:
4’   0-1 Porcu
7’   1-1 Christof Kauffmann
59’ 2-1 Kevin Hermsen
62’ 3-1 Kevin Hermsen
85’ 4-1 Bert Van Den Dungen
88’ 5-1 Brent Stelten
90’ 6-1 Kevin Hermsen