K. Achel VV A - Herk-De-Stad FC A 3-0

K. Achel VV A - Herk-De-Stad FC A 3-0

Groen-wit behaalde eerder deze week al een knappe uitoverwinning op het veld van Weerstand Koersel (2-4) maar na amper 48 uur was het toch de vraag hoe de overstap van het harde kunstgrasveld naar de doorweekte en zware grasmat van de Siggert verteerd zou worden.
Het balbezit was alleszins voor de thuisploeg dat op een moeilijk bespeelbaar veld toch aardig combineerde. Lennert Vos leverde het eerste waarschuwingsschot af (12’). Vijf minuten later verlengde Niels Vanhelden subtiel een hoekschop en Nick Pinxten dook op aan de 2de paal om zijn ploeg op voorsprong te koppen (15’ 1-0). Voor de rest leverde het balbezit van groen-wit weinig doelkansen op in de eerste helft. Herk loerde op balverlies en een snelle omschakeling maar kon slechts één keer dreigen. Odeurs sneed door de Achelse verdediging maar Jasper Vandebroek kon hem nog op het nippertje terughalen. 
Na de pauze verlieten de bezoekers hun verdedigende stellingen met vroeg storingswerk. Groen-wit kreeg nu meer ruimte. De eerste kansjes waren voor Axel Maes en Joop Daniëls maar kenden geen succes. Op het uur legde Giovanni Dors vanop links panklaar terug op de inlopende Lennert Vos die via de onderkant van de deklat voor de dubbele voorsprong zorgde ( 60’  2-0). Een kwartier voor tijd zorgde een snelle Achelse counter na een Herkse hoekschop voor de eindstand. Livio Di Girolami stuurde Giovanni Dors randje buitenspel richting bezoekend doel en Gio rondde beheerst af (75’ 3-0). De beste kansen waren nog voor groen-wit maar een 4de doelpunt kwam er niet meer. Bezoeker Gerrits miste in de slotseconden nog de kans op de eerredder.
Al bij al een dik verdiende overwinning voor de mannen van coach Benny Lunenburg die met 2 overwinningen op 3 dagen 2023 uitstekend inzetten. Met de overwinning vanavond benen ze overigens Herk bij in de stand om de 2de periodetitel.
Doelpunten:
15’  1-0 Nick Pinxten
60’  2-0 Lennert Vos
75’  3-0 Giovanni Dors

Ploegopstelling Achel VV:
Ian Wouters, Lars Gevers, Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek, Joop Daniëls, Niels Vanhelden, Axel Maes (70’ Livio Di Girolami) , Nick Pinxten (88’ Jeroen Janssens), Giovanni Dors (82’ Stijn Deckers) , Ivan Paulino Rosario, Lennert Vos (86’ Gijs Van Otterdijk)
Eveneens vanavond gespeeld (4de prov.C) :  FC Maasland NO B  – K. Achel VV B      2-2.
Wedstrijden komend weekend worden gespeeld op zaterdag 21 januari om 19u30:  
K. Achel VV B – HO Molenbeersel (4de prov. C )
SV Herkol  – K. Achel VV A  (1ste prov.)
K. Achel VV A   -  Herk-De-Stad FC  A    3-0
NIEUWSNIEUWSNIEUWS
NIEUWSNIEUWSNIEUWS