K. Achel VV A - Zepperen-Brustem A 3-1

Nog eens een ouderwetse topper op de Siggert waarin groen-wit de kans kreeg om bij winst de ruime achterstand op leider Zepperen-Brustem tot 5 punten te herleiden. De bezoekers deelden al in de 1ste minuut een speldenprikje uit via Vanwelkenhuysen die een voorzet over doel kopte. Maar trainer Lunenburg had zijn manschappen op scherp gezet en leider Zepperen-Brustem ondervond al snel dat het geen gemakkelijke avond zou worden. Vijf minuten later legde Ivan Rosario de bal panklaar voor Giovanni Dors maar hij mikte naast. Joop Daniëls werd diep gestuurd op de rechterflank en vond centraal de vrijstaande Lennert Vos die de bal onhoudbaar voorbij de Zepperse doelman poeierde (11’  1-0). Het startsein voor een spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die elkaar waard waren. Weinig uitgespeelde doelkansen aan beide zijden maar de  talrijke intense duels en het hoge tempo zorgden voor een genietbaar kijkstuk.
De 2de helft was een regelrechte nagelbijter. Zepperen-Brustem beet de tanden stuk op de Achelse defensie (met een uitstekende Niels Vanhelden centraal achterin)  maar de groen-witte counters leverden voorlopig geen echte doelkansen op. Lars Gevers mocht in het strafschopgebied de bal op de slof nemen maar kreeg de bal niet gekadreerd (67’). Vijf minuten later rondde Lennert Vos een heerlijke één-twee met Giovanni Dors prachtig af in de verste hoek en leek de buit binnen (72’ 2-0). Maar de vreugde was van korte duur want nauwelijks één minuut later mocht Sejdo ongehinderd aanleggen en doelman Ian Wouters had geen verhaal tegen diens pegel (73’ 2-1). Een beklijvend wedstrijdeinde volgde maar de beste kansen bleven voor groen-wit. De ingevallen Livio Di Girolami devieerde een voorzet van Giovanni Dors net voorlangs (81’). In de slotminuten sneed Joey Soers op de linkerflank voorbij zijn tegenstander en bediende met een afgemeten voorzet de inlopende Lennert Vos die met een strak grondscherend schot zijn 3de treffer van de avond aantekende(85’ 3-1).
Uitstekende teamprestatie van groen-wit waarin Lennert Vos met zijn drie doelpunten uiteraard het meest in de kijker liep. Toch ook vermeldenswaard: Achels jeugdproduct Joey Soers werd een week geleden omwille van enkele afwezigen in de Achelse defensie door trainer Lunenburg overgeheveld van de B-kern naar de A-ploeg en leverde vanavond voor de 3de keer in 8 dagen een vlekkeloze prestatie af op de linksback-positie.
Doelpunten:
11’  1-0 Lennert Vos
72’  2-0 Lennert Vos
73’  2-1 Sejdo Velisha
85’  3-1 Lennert Vos