K. Achel VV A – Eendracht Mechelen ad Maas A : 5-1

Ruime, vlotte en oververdiende eerste thuiszege van groen-wit dat met een 10/15 van een geslaagde seizoensstart kan spreken. Negentig minuten regen, een gemiste strafschop, noch een vroege achterstand konden beletten dat de drie punten vanavond op de Siggert bleven.
En die vroege achterstand kwam er al zeer snel. Mistasten en onvoldoende kordaat ingrijpen in de Achelse verdediging en een bezoeker die sneller op de bal was (2’ 0-1). De thuisploeg was niet onder de indruk en drukte de bezoekers weg op eigen helft. Gio was sneller op de bal in de bezoekende rechthoek en zijn gepaste aflegger werd door de inlopende Ivan Rosario binnengetrapt (20’ 1-1). Nauwelijks enkele minuten later werd Ivo na hoekschop onderuit gelopen. De terechte penalty werd door Ivo zelf omgezet (26’ 2-1). Identieke situatie 10 minuten later wanneer Jasper Vandebroek, eveneens na hoekschop, omver wordt gekegeld in de rechthoek maar Ivo de strafschop dit maal hard over het doel trapt. Toch zorgt Ivo Moerenhout dat de thuisploeg met een geruststellende voorsprong de rust in gaat. Vanop de middellijn wordt hij perfect gelanceerd richting doel, houdt tegenspeler af en besluit met rechts onder de bezoekende doelman (41’ 3-1).
Na de pauze voert Maasmechelen aanvankelijk de forcing maar meer dan enkele vrije trappen levert dit niet op. Het is integendeel aan de overkant dat Ivo Moerenhout met een slim balletje de vrijstaande Giovanni Dors vindt, die onder doelman Gilis binnenknalt (54’ 4-1).  De veer is gebroken bij de bezoekers en de groen-witte aanvalsgolven blijven elkaar opvolgen. Ivan Rosario strandt nog op de bezoekende doelman, net als Lars Gevers, die zijn knappe wedstrijd, net niet kan bekronen met een doelpunt. Achel VV heeft dan zijn schaapjes al lang op het droge maar Glen Huibers schudt in de laatste minuut nog een knappe actie op rechts uit zijn mouw en zijn afgemeten teruglegger wordt beheerst door Ivo Moerenhout afgewerkt (90’ 5-1). Meteen het derde doelpunt van de avond voor Ivo. Scheidsrechter Ertanir vindt dat het welletjes is geweest en extra time wordt niet meer toegekend.
Doelpunten:
2’   0-1 Janssen
20’ 1-1 Ivan Paulino Rosario
26’ 2-1 Ivo Moerenhout (strafschop)
41’ 3-1 Ivo Moerenhout
54’ 4-1 Giovanni Dors
90’ 5-1 Ivo Moerenhout
Opstelling Achel VV: Ian Wouters, Jasper Vandebroek, Nick Pinxten, Maxim Schouteden (72’ Gert Timmermans), Ivo Moerenhout, Ivan Paulino Rosario, Glen Huibers , Lars Gevers, Lennert Vos (80’ Jonas Van Der Wiel), Giovanni Dors (80’ Livio Di Girolami) , Jeroen Janssens