K. Achel VV A - KFC Eksel A 2-2

Al in de vroege aanvangsfase werd duidelijk dat er enorm veel energie verbruikt zou worden in deze klassieker. Joop Daniëls werd door Niels Vanhelden diep gestuurd maar knalde over (4’). Eksel reageerde via Wasiak maar Ian Wouters pakte de bal feilloos (10’). En het lage schot van een inlopende Lennert Vos op voorzet van Joop Daniëls, strandde op de voet van doelman Hermans (21’). Aan de overzijde kon Pollaris een mooie schietkans niet benutten (24’). Talrijke energieke duels volgden mekaar op en de wedstrijd werd stilaan grimmiger. Maar de beste kansen in de eerste helft waren nog voor de thuisploeg via Giovanni Dors (2x) en Jasper Vandebroek op hoekschop. Op een voorsprong voor groen-wit was het echter wachten tot het begin van de 2de helft. Ivan Rosario zwiepte de bal vanop rechts voor doel en een opverende Giovannio Dors knikte de bal met het hoofd pal in de kruising (48’ 1-0). De bezoekers reageerden en drukten groen-wit met veel power achteruit. Maar ook nu waren de beste kansen voor de thuisploeg o.a. via Ivan Rosario en Lars Gevers.
Een kwartier voor tijd werden de bezoekers toch beloond voor hun vele inspanningen. De Pachter glipte één keer door de Achelse verdediging maar zijn poging strandde op de Achelse doelman. In de rebound kon De Pachter de bal alsnog voor doel krijgen waar Wasiak klaarstond om de gelijkmaker tegen de netten te duwen (75’ 1-1). De laatste tien minuten moest groen-wit met zijn tienen verder na een tweede geel voor Niels Vanhelden (81’). Toch bleef de thuisploeg voluit voor de 3 punten gaan en dat leek faliekant af te lopen toen Wasiak de bal vanop de backlijn de bal vol op de slof mocht nemen en hem onhoudbaar onder de lat knalde (85’ 1-2).  Groen-wit weigerde echter te plooien en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Jeroen Janssen leverde vanop rechts een indraaiende voorzet af en het hoofd van Andy Peeters zorgde voor de finishing touch en de verdiende gelijkmaker (88’ 2-2).
Gedeelde punten dus vanavond in een felbevochten maar aangename derby met op het einde wellicht een rechtvaardige uitslag.
Doelpunten:
48’  1-0 Giovanni Dors
75’  1-1 Thomas Wasiak
85’  2-1 Thomas Wasiak
88’  2-2  Andy Peeters
Ploegopstelling Achel VV:
Ian Wouters , Lars Gevers, Joey Soers (78’ Nick Pinxten) , Jasper Vandebroek, Joop Daniëls (75’ Livio Di Girolami) , Niels Vanhelden, Lennert Vos, Andy Peeters , Dors Giovanni , Ivan Paulino Rosario , Janssens Jeroen
Eveneens vanavond gespeeld in 4de prov. C :  KFC Helson Helchteren B -  K. Achel VV B uitslag: 3-7