K. Achel VV B – GT Lommel Kolonie 1-0

De wedstrijd kende een lange en moeizame aanloop en het steriele veldoverwicht van de thuisploeg leidde nauwelijks tot kansen. We waren bijna een half uur ver toen Stijn Deckers in het strafschopgebied zijn tegenspeler poortte die al struikelend de bal met de hand beroerde en Kevin Hermsen de daaropvolgende penalty omzette (26’ 1-0). Eén keer waren de bezoekers gevaarlijk toen Baselmans na een voorzet vlak voor Jarne Stelten opdook maar de Achelse doelman had een knappe reflex in huis (39’). Op slag van rust kopte Kevin Hermsen van dichtbij een hoekschop van Yento Hendriks via de grond alsnog over de lat (45’).
Na de pauze schakelde groen-wit een versnelling hoger. Kevin Hermsen knikte een voorzet van Yento Hendriks naar de benedenhoek maar doelman Van Celst had een knappe redding in huis (48’). Twee minuten later eindigde een dribbel van Maxim Schouteden op de deklat (50’). Maar de storm ging al snel weer liggen. De bezoekers herstelden het evenwicht, de thuisploeg moest genoegen nemen met enkele halve kansen maar GT Kolonie kon de Achelse verdediging ook niet in verlegenheid brengen. In de toegevoegde tijd stuurde Michiel Umans met een vrije trap Maxim Schouteden alleen richting doel maar de dubbele voorsprong spatte uiteen op de paal. Het bleef bij een zuinige 1-0 maar die leverde groen-wit een zoveelste driepunter op. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg loopt leider Achel B loopt alvast 10 punten uit op naaste achtervolger Eksel B dat morgen nog aan de slag moet.
Doelpunt: 26’  1-0 Kevin Hermsen (strafschop)