Achel B kampioen !

K. Achel VV B –  KFC Eksel B   2-0
Veel belangstelling langs het veld voor deze kampioenenwedstrijd tussen de 2 beste ploegen van 4de provinciale C. Achel VV B kreeg vanavond de gelegenheid om op eigen veld de titel binnen te halen in een rechtstreeks duel tegen het 2de geklasseerde KFC Eksel, dat de voorbije maanden ook een indrukwekkende reeks overwinningen binnenrijfde.  Al bij al geen simpele opdracht maar trainer Jef Henckens had zijn mannen op scherp gezet en groen-wit startte dan ook in de hoogste versnelling. Het nam resoluut het initatief en dat loonde al na een kwartier. Linksback Michiel Umans gooide de bal van ver voor doel en Kevin Hermsen was een fractie sneller dan de Ekselse doelman om de openingstreffer binnen te knikken (15’ 1-0). Nauwelijks vijf minuten later stuurde Jarno Verberne Joey Soers richting doelman Senn Gevers – broer van Achel A-speler Lars - die met een knappe parade in hoekschop verwerkte. De thuisploeg bleef met veel power de touwtjes in handen houden maar verzuimde vlak voor de pauze opnieuw om een geruststellende voorsprong uit te bouwen toen Joey Soers dit keer Kevin Hermsen alleen voor doel zette maar de Ekselse doelman opnieuw aan het langste eind trok.
Aan het begin van de 2de helft hielden spelers en publiek de adem in toen een bezoekende speler  met een zware knieblessure afgevoerd moest worden. Eens het spel hervat, was de eerste kans opnieuw voor de thuisploeg via Kevin Hermsen op aangeven van Brent Stelten maar de hoek was te scherp om succesvol af te ronden.  Eksel had echter een overwinning nodig om zich nog in het titeldebat te mengen en zette de Achelse verdediging steeds meer onder druk met een reeks gevaarlijke vrije trappen en hoekschoppen. Er was een razendsnel ingrijpen van Jarne Stelten nodig om een diepe bal voor een aanstormende Masumbuko te ontzetten (59’) en ook zijn parade op een gevaarlijke vrije trap van de bezoekers mocht gezien worden (71’). Uitgespeelde kansen waren er echter niet voor de bezoekers  en de Achelse verdediging liet zich niet op een foutje betrappen. Tijdens het wedstrijdeinde trok groen-wit het laken definitief naar zich toe. Een uitstekende aanval van de thuisploeg eindigde bij de ingevallen Bert Van Den Dungen die op de Ekselse doelman knalde. Amper één minuut later werd Yento Hendriks diep gestuurd. Zijn lobbal over de Ekselse doelman viel pardoes op de dwarsligger maar de goedgevolgde Kevin Hermsen trapte de afvallende bal tegen de touwen (85’). Wedstrijd beslist, (verdiende) kampioenstitel binnen en het Achelse kampioenenfeest kon beginnen…
Doelpunten:
15’ 1-0 Kevin Hermsen
85’ 2-0 Kevin Hermsen